Τι θα συνέβαινε αν η ανθρωπότητα κοιμόταν για 1.000 χρόνια και μετά ξυπνούσε
Τι θα συνέβαινε αν η ανθρωπότητα κοιμόταν για 1.000 χρόνια και μετά ξυπνούσε. Αυτά θα συνέβαιναν στην Γη αν η ανθρωπότητα κοιμόταν για 1.000 χρόνια και στην συνέχεια ξυπνούσε.
Η αλήθεια είναι πως η ανθρωπότητα έχει κάνει μεγάλες καταστροφές στον πλανήτη Γη. Μπορεί τυπικά να είμαστε τα πιο έξυπνα ζώα αυτού του πλανήτη, όμως φαίνεται πως την ευφυϊά μας την χρησιμοποιούμε στο να εκμεταλλευόμαστε την τα ζώα, το νερό, την φύση γενικότερα με όποιο κόστος, έτσι ώστε να κερδίσουμε παραπάνω χρήματα.
Κι εκείνοι που δεν είναι καπιταλιστές και δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από το να πετάξουν το τσιγάρο του σε δασική έκταση Αύγουστο μήνα είναι απλά αμελείς. Δεν έχουν μάθει ούτε από το σχολείο ούτε από την οικογένεια, την αξία του να πετάς τα σκουπίδια σου στον κάδο και όχι στον δρόμο.
Και σαν να μην έφτασαν όλα αυτά, η ανθρωπότητα τις τελευταίες δεκαετίες υπερκαταναλώνει κρέας και εκμεταλλεύεται τα ζώα με κάθε κόστος. Στοιβάζουμε ζώα μέσα σε κλουβιά, τα ταϊζουμε με το ζορί τροφές που δεν πρέπει να τρώνε για να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να παχαίνουν.
Δεν σκοτ@νουμε ζώα για να επιβιώσουμε. Τα σκ@τώνουμε από χόμπι. Δεν τρώμε κρέας σύμφωνα με την μεσογειακή διατροφή. Τρώμε σχεδόν κάθε μέρα κρέας. Μπορεί να λυπόμαστε όταν βλέπουμε βασανισμούς ζώων στο διαδίκτυο, αλλά δεν νιώθουμε το ίδιο για την αγελάδα και το αρνί κάθε Πάσχα.
Όλη αυτή η εκμετάλλευση οδήγησε στην κλιματική αλλαγή. Μία αλλαγή που δεν επιβαρύνει μόνο τα υπόλοιπα πλάσματα αυτού του πλανήτη, αλλά κι εμάς τους ίδιους, όπως απέδειξε και η ιστορία με την Σιβηρία: Οι μυστηριώδεις κρατήρες που ίσως είναι μία ωρολογιακή βόμβα για τον πλανήτη.
Οι άνθρωποι όλα αυτά τα κάνουν από ματαιοδοξία. Έχουν την ψευδής εντύπωση ότι είναι οι άρχοντες αυτής της γης. Ότι είναι σαν μικροί θεοί που ο πλανήτης τους έχει ανάγκη και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς συνέπειες. Όμως δεν είναι έτσι.
Στην πραγματικότητα η φύση και ο πλανήτης γενικότερα, με τον ίδιο τρόπο που επιτρέπει σε μία ζωή να αναπτυχθεί, με τον ίδιο τρόπο της στερεί και την αναπαραγωγή της. Μπορεί να μην φαίνεται όμως ο πλανήτης είναι από μόνος του μία μορφή ζωής που ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό του, αν και λίγο καθυστερημένα πολλές φορές.
Ο πλανήτης δεν μας έχει ανάγκη. Εμείς τον έχουμε. Σήμερα λοιπόν θα δούμε τι θα αντικρίζαμε στην Γη αν η ανθρωπότητα κοιμόταν για 1.000 χρόνια και μετά απλά ξυπνούσε. Διαβάστε παρακάτω:
Θα αναπτύσσονταν σε όλη την Γη δάση
Ένα κατεστραμμένο δάσος χρειάζεται πάνω από 4.000 χρόνια για να γίνει όπως ήταν πριν την καταστροφή του. Αυτό συμβαίνει διότι η ανθρώπινη δραστηριότητα, εμποδίζει την ανάπτυξή του. Χωρίς αυτήν, το δάσος θα αναπτύσσονταν γρήγορα.
Επίσης τα ζώα που θα ζούσαν εκεί, θα είχαν άφθονη τροφή οπότε θα αναπαράγονταν πιο γρήγορα. Αυτή η διαδικασία θα διαρκούσε μόλις 160 χρόνια.
Ένας τεράστιος αριθμός κτιρίων θα είχε καταρρεύσει
Τα ξύλινα και τα κτίρια από γυαλί και μέταλλο μετά από μερικά χρόνια ξεκινούν να παρουσιάζουν φθορές που μόνο ο άνθρωπος θα μπορούσε να τις διορθώσει. Εφόσον όμως η ανθρωπότητα θα κοιμόταν, τα κτίρια θα ξεκινούσαν σιγά σιγά να καταρρέουν με πρώτα από όλα τα ξύλινα που είναι και πιο ευαίσθητα.
Οι φανταχτεροί ουρανοξύστες θα αποτελούσαν παρελθόν μετά από λίγα χρόνια ενώ αν ξυπνούσες μετά από 1.000 χρόνια, μόνο τα πέτρινα κτίρια θα υπήρχαν εκεί για να σου θυμίζουν την παλιά σου ζωή.
Ο πλανήτης θα είχε γίνει μαύρος
Οι άνθρωποι θα έπεφταν για ύπνο οπότε θα υπήρχε γενική διακοπή ρεύματος. Μόνο στο Λας Βέγκας και στην Times Square θα υπήρχε φως για λίγες μέρες ακόμη. Με την διακοπή ρεύματος τα φαγητά στα ψυγεία θα ξεκινούσαν να χαλούν και να δέχονται επίθεση από ποντίκια και κατσαρίδες που τώρα θα ήταν οι κυρίαρχοι.
Επιπλέον, πολλά συστήματα μετρό που αντλούν νερό θα αρχίσουν να δυσλειτουργούν, επομένως θα πλημύριζαν τις σήραγγες σε διάστημα 36 ωρών. Στην Αλάσκα, οι δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου θα γέμιζαν μέχρι το χείλος και αργότερα θα γινόταν έκρηξη. Το πετρέλαιο θα άρχιζε να χύνεται και τα γαλόνια πετρελαίου θα κατέληγαν στον ωκεανό.
Τα περισσότερα κατοικίδια θα εξαφανίζονταν
Στην φύση επιβιώνει ο πιο ισχυρός και σίγουρα το σκυλάκι ή το γατάκι που έχει μεγαλώσει υπό την προστασία των ανθρώπων του, δεν ξέρει πως να επιβιώσει μόνο του. Ειδικά όταν έρχεται αντιμέτωπο με άγρια ζώα όπως αλεπούδες ή αρκούδες που σίγουρα ξέρουν να επιβιώσουν περισσότερο.
Επίσης τα σκυλιά ενστικτωδώς χωρίς την απαραίτητη φροντίδα θα γίνουν αγέλη με άλλα σκυλιά. Τα μεγαλόσωμα σκυλιά θα επιβιώσουν πιο εύκολα ενώ σε μερικές περιπτώσεις θα φάνε ακόμη και τα μικρόσωμα. Από την άλλη τα μικρόσωμα σκυλιά έχουν λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης, ακόμη και σε αγέλη.
Πολλά από τα μνημεία του κόσμου θα αποτελούσαν παρελθόν
Αυτό πήγαμε να το καταφέρουμε κι εμείς με την Παναγία των Παρισίων: Τα κειμήλια που καταστράφηκαν – Τι απέγινε το ακάνθινο στεφάνι του Χριστού. Η διάβρωση είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς όλων των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή όλων των όμορφων μνημείων μας.
Μόνο ο χρυσός είναι άνοσος στη διάβρωση με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι είναι η νούμερο ένα αιτία διάβρωσης και ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να συντηρούν και να φτιάχνουν τα σπίτια τους.
Αλλά ακόμη και αν η ανθρώπινη δραστηριότητα σταματήσει ξαφνικά, αυτό το πρόβλημα δεν θα εξαφανιστεί. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μέταλλα καταστρέφονται απλώς με την παρουσία οξυγόνου.
Δείτε ακόμα Η Ελλάδα μας, η Παναγιά των Παρισίων, και τώρα ο Αμαζόνιος! Παγκόσμια περιβαλλοντική τραγωδία!
Αυτό τους προκαλεί σκουριά, κάτι που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην καταστροφή τους. Και χωρίς τους ανθρώπους να είναι κοντά για να φροντίσουν το πρόβλημα, η καταστροφή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
Η βλάστηση θα είχε καταλάβει τις πόλεις
Εάν η ανθρώπινη δραστηριότητα έπαυε να υπάρχει, τα αμπέλια και οι κισσοί θα χρειάζονταν μόνο 5 χρόνια για να καταλάβουν το εξωτερικό των κτιρίων. Για παράδειγμα, το κινέζικο χωριό Χουτουουάν εγκαταλείφθηκε το 2002 και 2 δεκαετίες αργότερα, η φύση είχε υπερισχύσει πλήρως. Πολλά κτίρια έχουν καλυφθεί από αμπέλια και κισσούς.
Πολλές πόλεις θα ήταν υποβρύχιες
Ο λόγος για τον οποίο εξακολουθούν να υπάρχουν πόλεις όπως το Άμστερνταμ είναι εξαιτίας των αποχετευτικών συστημάτων, των φραγμάτων και των γεφυρών. Αυτά υπάρχουν για να προφυλάσσουν την πόλη από το νερό και από το τσουνάμι.
Αν όμως οι άνθρωποι δεν υπήρχαν για να συντηρήσουν τα συστήματα αυτά, σύντομα το νερό θα έκανε πολλές πόλεις να πλημμυρίσουν κι εν τέλει να γίνουν υποβρύχιες. Τούτου λεχθέντος, πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και η Νέα Ορλεάνη πιθανότατα θα βούλιαζαν.
Σύμφωνα με τις τωρινές μελέτες οι πόλεις αυτές θα γνωρίσουν μία ραγδαία αύξηση της στάθμης του νερού μέχρι το 2070. Χωρίς τους ανθρώπους τριγύρω όμως, αυτή η ραγδαία αύξηση του νερού θα έρθει πιο γρήγορα.
Οι άνθρωποι θα πρέπει να αγωνιστούν για να κερδίσουν πίσω τις πόλεις τους
Οι άνθρωποι θα πρέπει για άλλη μια φορά να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν άγρια ζώα. Η ικανότητά τους να συνεργάζονται και να εργάζονται σε ομάδες θα ήταν ζωτικής σημασίας για να τους βοηθήσουν να κυριαρχούν σε όλα τα άλλα πλάσματα.
Θα θυμούνται ακόμα πώς να κάνουν φίλους με ζώα, όπως γάτες και σκύλους. Η κύρια διαφορά μεταξύ του τώρα και της αρχής του χρόνου είναι ότι υπάρχουν ακόμη απομεινάρια από τις παλιές τους πόλεις.
Θα είχαν ήδη όλες τις τεχνικές γνώσεις για να χτίσουν τα πάντα όπως ήταν πριν. Ωστόσο, θα έπρεπε να μπουν σε μια πρωτόγονη νοοτροπία για να κυνηγήσουν φαγητό και να νικήσουν άλλα μεγάλα άγρια ζώα. Όμως, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ικανότητά τους να συνεργάζονται θα τους βοηθούσε να το επιτύχουν.