Connect with us

Ευρωπαϊκό στίβου: Για το ένα άλμα που θα στείλει τελικό τον Τεντόγλου

Αθλητικα

Ευρωπαϊκό στίβου: Για το ένα άλμα που θα στείλει τελικό τον Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκινά τον αγώνα του σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ευελπιστεί σε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο που θα εμπλουτίσει την ήδη μεγάλη συλλογή του. Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Ένα άλμα κι έξω. Αυτή είναι η βλέψη του χρυσού Ολυμπιονίκη του μήκους, Μίλτου Τεντόγλου, που αγωνίζεται το μεσημέρι της Παρασκευής 7/6 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Ο κάτοχος του τίτλου, που διεκδικεί τον τρίτο σερί τίτλο του σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού και τον συνολικά έκτο τίτλο στα Ευρωπαϊκά ανοιχτού και κλειστού, θα αγωνιστεί στο Α προκριματικό γκρουπ του μήκους ανδρών που ξεκινά στις 13:55 και αφού πηδάει δεύτερος σε σειρά, ευελπιστεί να έχει ξεμπερδέψει ως τις… 14:00. Το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό είναι στα 8.00μ, που είναι μία επίδοση την οποία ο Έλληνας πρωταθλητής έχει υπερβεί περισσότερες από 70 φορές στην καριέρα του.

Οι Ιταλοί, ωστόσο, αναμένουν το δικό τους παιδί, τον Ματία Φουρλάνι, να εντυπωσιάσει από τον προκριματικό ακόμη. Ο 19χρονος Ιταλός σηκώνει μεγάλο βάρος στις πλάτες του, αφού οι προσδοκίες των συμπατριωτών του αλλά και των χορηγών του είναι τεράστιες μιας και μετά το αργυρό του μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού τα ΜΜΕ της χώρας αναπαράγουν πως θα γίνει μεγάλη μάχη με τον Έλληνα πρωταθλητή για το πρώτο σκαλί του βάθρου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως φετινό ρεκόρ άνω των 8 μέτρων έχουν 13 άλτες που αγωνίζονται στον προκριματικό, με τον αθλητή του Γιώργου Πομάσκι να έχει 8.36μ που είναι και η κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

www.gazzetta.gr

APXH