Connect with us

Η καλλιτεχνική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Γρεβενών, ΚινΘΕΑ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση : «ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ»

Γρεβενα

Η καλλιτεχνική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Γρεβενών, ΚινΘΕΑ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση : «ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ»

«Όλος ο κόσμος μια σκηνή, και όλοι οι άντρες και οι γυναίκες απλώς  παίκτες που έχουν τις εξόδους και τις εισόδους τους».

William Shakespeare, “AS YOY LIKE IT”

 

Η καλλιτεχνική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Γρεβενών, ΚινΘΕΑ, με τη στήριξη του ΚΘΒΕ, παρουσιάζει την παράσταση ¨ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ, λίγο πριν ξημερώσει», στο Πάρκο των Μανιταριών, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024. Θα δοθούν τρεις διαδοχικές παραστάσεις, του ίδιου θεατρικού έργου, με ώρες έναρξης: 20 45΄, 21 45΄, 22 45΄.

Η παράστασή μας θα παρουσιαστεί σε τέσσερις διαφορετικές σκηνές με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το κοινό εντάσσεται στη λειτουργία της παράστασης, δεν παρακολουθεί στατικά, αλλά κινείται από σκηνή σε σκηνή. Γι αυτό παρακαλούμε θερμά η προσέλευση να γίνεται σταδιακά στις ώρες που έχουμε ορίσει. Στην υποδοχή υπάρχει πρόβλεψη για την  οργάνωση των ομάδων που θα εισέρχονται στο χώρο, ώστε η παράσταση να διεξαχθεί ομαλά και η παρακολούθηση για όλες κι όλους να είναι απρόσκοπτη.  Ζητάμε εκ των προτέρων την κατανόησή σας  σε περίπτωση που θα χρειαστεί να περιμένετε την έναρξη του επόμενου κύκλου της παράστασης. Ο χώρος γύρω από το πάρκο είναι καλά οργανωμένος και προσφέρει τη δυνατότητα  άνετης αναμονής, αν χρειαστεί.

Η επιλογή του συγκεκριμένης θεατρικής προσέγγισης αναπαριστά τον τρόπο που στην εποχή του Σαίξπηρ παρουσιάζονταν τα θεατρικά δρώμενα: ανοιχτοί χώροι, παραστάσεις δρόμου, κοινό συμμετοχικό γύρω από  απλές σκηνές με έμφαση στη δράση των ηθοποιών.  Το Πάρκο των Μανιταριών μεταμορφώνεται και αξιοποιείται ως φυσικό σκηνικό, το οικείο και καθημερινό γίνεται ανοίκειο, οι ήχοι της φύσης και του αστικού περιβάλλοντος κατευνάζονται από τους ήχους του πιάνου. Όλο το Πάρκο μια σκηνή  κι όλοι μας ηθοποιοί…

Η παράσταση βασίζεται σε έργα του Σαίξπηρ κι αποτελεί μια ευφάνταστη διασκευή του  θεατρολόγου Παναγιώτη Χρυσίδη ο οποίος  ανέλαβε με ενθουσιασμό και τη σκηνοθεσία. Με απόλυτο σεβασμό στα πρωτότυπα κείμενα του Σαίξπηρ, θεατρικά έργα και σονέτα, δημιούργησε ένα κείμενο ποιητικό, ολοκληρωμένο, συνεπές στους κανόνες της δραματουργίας. Η ένταξη του Παναγιώτη Χρυσίδη στην ΚινΘΕΑ υπήρξε  καθοριστική κι οδήγησε στη συνεκτική διαμόρφωση και υλοποίηση της ιδέας που είχαμε για την προσέγγιση των έργων του Σαίξπηρ, ως δραματουργού, αλλά και ως ποιητή.

Η Βασιλική Ευταξία, ηθοποιός, πολύτιμη  αρωγός μας  σε πολλές από  τις δράσεις μας, δίδαξε φωνητική στις/στους ηθοποιούς της  παράστασης και λειτούργησε συμβουλευτικά σε κάθε στάδιο της οργάνωσης της πολύπλοκης παραγωγής μας. Οι γνώσεις και η εμπειρία της στην τέχνη του δράματος, αποτέλεσαν εφαλτήριο εξέλιξης και καλλιέργειας των ταλέντων των μαθητριών και μαθητών που συμμετέχουν στην παράσταση.

Η Ανθή Παπανικολάου, φιλόλογος και ο Χρήστος Δημάδης, μαθηματικός στελεχώνουν την ομάδα παρέχοντας υποστήριξη σε κάθε επίπεδο της δράσης.

Χωρίς τα ταλαντούχα παιδιά της ΚινΘΕΑ, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Η ομάδα είναι ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης απαραίτητο για την υλοποίηση των πολυεπίπεδων πολιτιστικών τους παρεμβάσεων. Η θεατρική παράσταση, όπως και κάθε δράση της ΚινΘΕΑ, είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής και της συνεργασίας όλης της ομάδας. Η πρόσφατη διάκριση  της ΚινΘΕΑ σε διεθνή διαγωνισμό, ανάμεσα σε 149 σχολεία, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της καλλιτεχνικής ποιότητας των δράσεών τους.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ της παράστασης ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ, λίγο πριν ξημερώσει

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Σοφία Ισπογλίδου, Θωμαή Λιάκα

Άμλετ: Πηνελόπη Παπαδοπούλου, Χρήστος Κυρατζής, Στέργιος Στεργιούλας

Μακμπέθ: Βιργινία Τσομπίκου, Ειρήνη Αβραμίδου, Βασιλική Ανδρεάδου, Βασιλική Γκαντήραγα

Έμπορος της Βενετίας: Αναστάσης Γεραΐδης

Οδηγοί: Χλόη Βραβοσινού, Βασιλική Γκαντήραγα, Αθηνά Σαμαρά

Πιάνο: Ιόλη Μέντζιου

Μουσική εισαγωγή : Ιωάννα Πηγατσιώτη

Αφηγήτρια: Εύα Τριγώνη

Μήνυμα  έναρξης: Κυριακή Χαντέ

Υποβολείς: Έφη Γούσιου, Ελευθερία Παπανικολάου, Μαρία Ιωάννα Στεργιούλα

Φωνητικό ντουμπλάρισμα: Χλόη Βραβοσινού, Βασιλική Γκαντήραγα, Ιωάννα Πηγατσιώτη,

Κάμερα: Κωνσταντίνος Τσιόχας

Σχεδιασμός αφίσας –πρόσκλησης: Ιόλη Μέντζιου, Νίκος Ρότσικας

Υποδοχή: Βασιλική Γκουμούλα, Κωνσταντίνος Τσιόχας

Εποπτεία εξόδου θεατών: Εύα Τριγώνη

Υπεύθυνοι προβολών: Νίκος Ρότσικας, Χρήστος Κυρατζής, Στέργιος Στεργιούλας

Διευθέτηση ροής παράστασης: Χρήστος Τοπαλίδης, Σαράντης Παππάς, Δήμητρα Τζήμα, Εύα Παπαθεοδώρου, Ελισάβετ Γεράση

Διασκευή – σκηνοθεσία: Παναγιώτης Χρυσίδης, Θεατριλόγος

Φωνητική διδασκαλία: Βασιλική Ευταξία, ηθοποιός

Συντονισμός: Κατερίνα Βάιου, φιλόλογος

Υπεύθυνη κοστουμιών και σκηνικών: Ανθή Παπανικολάου, φιλόλογος

Υπεύθυνος  υλικοτεχνικού  εξοπλισμού: Χρήστος Δημάδης, μαθηματικός

Προσαρμογή – μεταποίηση κοστουμιών: Χαρά Καραλιόλιου

Φωτογραφία: Χρήστος Δημάδης, Γιάννης Ψάριας

Ηχογράφηση: Ιδιωτικό στούντιο Στέλιου Κώττα

Κομμώσεις: Ειρήνη Παπανικολάου

Χατίρια: Νίκος Κυρτζόγλου

Ήχος- φωτισμός: Νίκος Μπέλτσιος  Βοηθοί: Ζήσης Μπουκλάς , Γιάννης Σιδέρης, Γιώργος  Δούμας

Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH