Connect with us

Βάσεις 2024: Τέλος χρόνου για το Μηχανογραφικό – Οι τρεις σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας

Δυτ. Μακεδονια

Βάσεις 2024: Τέλος χρόνου για το Μηχανογραφικό – Οι τρεις σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας

Οδηγός για το Μηχανογραφικό: Οι άγνωστες σχολές και τα τμήματα με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.
Αρχίζει η αντίτροφα μέτρηση για την οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού 2024 και του Παράλληλου Μηχανογραφικού από τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ με την αγωνία να χτυπά κόκκινο μέχρι την ανακοίνωση για τις Βάσεις 2024 στα τέλη Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι πρέπει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 23:59 να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να οριστικοποιήσουν τις επιλογές των Σχολών.  Την Παρασκευή 19 Ιουλίου και μέχρι το μεσημέρι στις 14.00 μ.μ., οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν τις σχολές που δεν επιθυμούν τελικά, ενώ η προσθήκη σχολών ή η αλλαγή σειράς προτιμήσεων δε θα είναι δυνατή. Στη συνέχεια, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Μηχανογραφικό 2024: Τι ισχύει για την εκ νέου υποβολή και τις τροποποιήσεις

Ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής ήτοι την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 23:59, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει (οριστικοποιήσει) το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ υποβληθέν). Ο υποψήφιος
λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το υποβάλει εκ νέου, προκειμένου να αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου. Το Μ.Δ. με τον νέο αριθμό πρωτοκόλλου θα αποτελεί το τελικό Μ.Δ. του.

Ο παράγοντας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Επισημαίνεται ότι δεν έχουν δυνατότητα υποβολής μηχανογραφικού δελτίου οι μαθητές και οι απόφοιτοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις με το σύστημα 90% και ο μέσος όρος της βαθμολογίας τους είναι μικρότερος από τις ΕΒΕ όλων των τμημάτων και στην περίπτωση των σχολών που προϋποθέτουν την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες, η βαθμολογία τους είναι μικρότερη από την αντίστοιχη ΕΒΕ.

Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό, βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τα τμήματα, που αντιστοιχούν στο επιστημονικό πεδίο/τομέα τους και τα υπολογισμένα μόρια βάσει των βαθμών τους και των αντίστοιχων Συντελεστών Βαρύτητας. Οι υποψήφιοι βλέπουν και μπορούν να επιλέξουν ΜΟΝΟ τα
τμήματα, στα οποία θα έχουν πρόσβαση. Ειδικότερα κάθε υποψήφιος θα βλέπει τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών του επιδόσεων είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.

Μηχανογραφικό: Αυτές οι σχολές έχουν άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας

Ο Χρήστος Ταουσάνης, σύμβουλος σταδιοδρομίας παρουσίασε στην ΕΡΤ τις 12 σχολές με άμεση «απορρόφηση» στην αγορά εργασίας. «Υπάρχουν πάρα πολύ καλές ευκαιρίες και στα παιδιά τα οποία γράψανε σε χαμηλές βαθμολογίες. Ευκαιρίες υπάρχουν σε όλα τα βαθμολογικά επίπεδα και αν ψάξουμε θα δούμε ειδικότητες και τμήματα που προσφέρουν πάρα, μα πάρα πολλά», είπε χαρακτηριστικά .

Αναλυτικά οι σχολές με άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας:

ΜΗΧΑΝΙΚOΣ ΥΛΙΚΩΝ / ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ

– Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων (Παν. Αιγαίου)

UX – UI DESIGNER / ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

– Στατιστικής (ΟΠΑ / Πειραιώς / Δυτ. Μακεδονίας / Αιγαίου)

ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΛΟΓΟΣ

– Μηχανικών Περιβάλλοντος (Πολυτεχνείο Κρήτης / Δημοκρίτειο / ΔΙΠΑΕ / Αιγαίου / Ιόνιο)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΕ

– Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας (Παν. Θεσσαλίας)

ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ – ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΟΣ

– Κτηνιατρική (ΑΠΘ / Παν. Θεσσαλίας)

ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ / ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

– Εργοθεραπείας (Παν. Δυτικής Αττικής / Δυτ. Μακεδονίας)

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

– Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική (Παν. Θεσσαλίας)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΥΓΕΙΑΣ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ

– Οικονομίας Βιώσιμης Ανάπτυξης (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

– Διοικητικής Επιστήμης Τεχνολογίας (ΟΠΑ / ΔΙΠΑΕ / Δυτ. Μακεδονίας / Πατρών / ΕΛΜΕΠΑ /Πελοποννήσου)

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ /ΣΤΕΧΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ / ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

– Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος)

ΣΤΕΛΕΧΟΣ LOGISTICS

– Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

www.dnews.gr

APXH