Connect with us

Επιταγή ακρίβειας: Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Ελλαδα

Επιταγή ακρίβειας: Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Η επιταγή ακρίβειας και οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου βοηθήματος αναμένεται να βρίσκονται στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Σημειώνεται ότι το κονδύλι για την επιταγή ακρίβειας, ύψους 300 εκατ. ευρώ, θα προκύψει από την προσωρινή εισφορά στα κέρδη των διυλιστηρίων. Ωστόσο, τα «καλά» νέα από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ανοίγουν τον δρόμο ώστε να αυξηθούν φέτος οι δικαιούχοι. Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι αυτοί που θα πάρουν την επιταγή ακρίβειας να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνταξιούχοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες, δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καθώς και ΑμεΑ αναμένεται να πάρουν το συγκεκριμένο βοήθημα. Επίσης, οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια αίτηση, προκειμένου να τους καταβληθεί το έκτακτο βοήθημα τον Δεκέμβριο, καθώς η διαδικασία γίνεται αυτόματα και τα χρήματα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να χρειαστεί ο κάτοχος να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Διευκρινίζεται ότι τον Δεκέμβριο θα λάβουν επίδομα προσωπικής διαφοράς από 100 έως 200 ευρώ περίπου 700.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι λόγω προσωπικής διαφοράς δεν θα δουν την ετήσια αύξηση που προβλέπεται στη σύνταξή τους το 2025. Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως συνέβη και πέρυσι, η μηνιαία σύνταξή τους να μην υπερβαίνει τα 1.600 ευρώ.

www.powergame.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH