Connect with us

Γρεβενά: Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Μανάκια» από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Γρεβενα

Γρεβενά: Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Μανάκια» από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Μανάκια» θα διεξαχθεί στην πόλη των Γρεβενών, στον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και δημιούργησαν την πρώτη ταινία στα Βαλκάνια τα Αδέλφια Γιαννάκης και Μίλτος Μανάκια από την Αβδέλλα Γρεβενών. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, ενώ από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, οι προβολές ταινιών θα αρχίζουν στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα προβληθεί, σε παγκόσμια πρεμιέρα, η ταινία-ντοκιμαντέρ «Valia Calda Blues», από τον σκηνοθέτη, Κώστα Καλόγερο σε επιμέλεια και παρουσίαση του Θωμά Βλαχούδη. Η ταινία αποτυπώνει την μοναδική αισθητική του τόπου και των ανθρώπων που επιμένουν να ζούνε στα ορεινά των Γρεβενών.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ φέτος θα βραβευτούν για την προσφορά τους στον πολιτισμό και την εξωστρέφεια των Γρεβενών, οι: Γιάννης Σιούλης, Γιώργος Κωνσταντινίδης και Βαγγέλης Νικόπουλος.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν: η  Κινηματογραφική Λέσχη Γρεβενών, ο Σύλλογος Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης «Ελπίδα»,

Και το «S+ αισθeτικό», υπό την Αιγίδα του δήμου Γρεβενών.

www.ertnews.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH