Connect with us

Δ. Μακεδονία: “Αστερίσκοι” στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

Δυτ. Μακεδονια

Δ. Μακεδονία: “Αστερίσκοι” στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε χθες (2/10/2024) το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τις προτάσεις, τις αντιθέσεις και τις επιφυλάξεις του για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη ζητείται να απαλειφθεί η πρόβλεψη για πλωτά φωτοβολταϊκά στις τεχνητές λίμνες στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και έγκριση άλλων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Περιφέρεια, ενώ προτείνεται ρύθμιση για καταβολή τέλους διέλευσης βαρέων οχημάτων κατά την κατασκευή έργα ΑΠΕ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην αποθήκευση της ενέργειας που παράγεται μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

Τον προβληματισμό της για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της καύση σκουπιδιών, αλλά και το μέλλον των τηλεθερμάνσεων με το κλείσιμο των λιγνιτκών μονάδων εξέφρασε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ενώ την πλήρη αντίθεσή του στο Σχέδιο εξέφρασε ο επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης, Νώντας Στολτίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστα Παλάσκα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμαντίδης, για την επιδότηση του εξοπλισμού φυσικού αερίου στους καταναλωτές σε Γρεβενά και Καστοριά ανέφερε, ότι δεν αφορά το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα, γιατί θεωρείται έμμεση κρατική ενίσχυση και πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τα 33 εκ. ευρώ για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού, Όλγα Πουταχίδου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης, Νώντα Στολτίδη, για την οικονομική στήριξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που διορίζονται στη Δυτική Μακεδονία, τόνισε ότι η Περιφέρεια μεριμνά και θα μεριμνήσει ώστε να καλυφθούν οι περιπτώσεις όσων αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα. 

πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH