Connect with us

Δ. Μακεδονία: Διχάζει η καύση των σκουπιδιών

Δυτ. Μακεδονια

Δ. Μακεδονία: Διχάζει η καύση των σκουπιδιών

Προσπάθεια για να απαλειφθεί η πρόβλεψη που υπάρχει για έργα παραγωγής ενέργειας από απορρίμματα στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης, κάνει η περιφερειακή αρχή, ανέφερε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, απαντώντας σε ερώτηση της περιφερειακής συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Νούλας Τομπουλίδου.

Όπως τόνισε, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης του ανέφερε, ότι δεν έχει πρόβλημα να απαλειφθεί, ούτε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, ενώ επισήμανε ότι στη ΔΕΗ του είπαν ότι δεν το γνωρίζουν.

Ο κ. Αμανατίδης πρόσθεσε επίσης ότι στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων προβλέπεται η δημιουργία δικτύου μονάδων για την ενεργειακή επεξεργασία και συντάχθηκε μια ακόμη μελέτη για έξι μονάδες θερμικής αξιοποίησης των απορριμμάτων, επισημαίνοντας ότι «στο Περιφερειακό Σχέδιο δεν προβλέπεται γιατί διαφωνούμε κάθετα, καθώς δε θέλουμε να γίνουμε ο σκουπιδότοπος της χώρας». Τέλος ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ανέφερε ότι όταν βγει το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων για διαβούλευση θα υπάρξει ανάλογη τοποθέτηση.

πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH