Ελλαδα

ΠτΔ: 160 ψήφοι υπέρ του Κ. Τασούλα – Στις 12/2 η επόμενη ψηφοφορία

Στη σημερινή τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας  συγκέντρωσε 160 ψήφους.

Τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη ψηφοφορία, ο προτεινόμενος από την ΝΔ, για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, Κωνσταντίνος Τασούλας είχε λάβει 160 ψήφους, ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Τάσος Γιαννίτσης 34 ψήφους, η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Λούκα Κατσέλη 40 ψήφους, και ο προτεινόμενος από την ΚΟ Νίκη, Κ. Κυριακού 14 ψήφους. Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει 297 βουλευτές και είχαν καταγραφεί 49 «παρών», ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει και οι 300 βουλευτές και είχαν καταγραφεί 52 «παρών».

Στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία απαιτείτο πλειοψηφία 200 βουλευτών, στην τρίτη ψηφοφορία προβλεπόταν πλειοψηφία τριών πέμπτων, δηλαδή 180 βουλευτών. Αφού δεν επετεύχθη και σήμερα θα διεξαχθεί τέταρτη ψηφοφορία, ύστερα από πέντε ημέρες (στις 12 Φεβρουαρίου) και θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151). Εάν τέλος, δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί ύστερα από πέντε ημέρες και θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με σχετική πλειοψηφία.

www.aftodioikisi.gr

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Ελλαδα

Εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινούν, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Εκπτώσεις 2020: Οι χειμερινές εκπτώσεις του 2020 ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 29
Ελλαδα

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Άκρως επικίνδυνο το τζάκι

Για τους κινδύνους της αλόγιστης χρήσης τζακιού προειδοποιεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε ανοικτή της επιστολή. Με ανοιχτή επιστολή η