Γρεβενα

Συνελήφθη άμεσα στην πόλη των Γρεβενών 23χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Συνελήφθη άμεσα στην πόλη των Γρεβενών 23χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γρεβενών.

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά -4- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε περιοχές των Γρεβενών και της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ως συνεργών του. 

Οι συνεργοί του 23χρονου προσποιούμενοι τον ιατρό και συγγενικό πρόσωπο τηλεφωνούσαν στους ανυποψίαστους πολίτες και με το πρόσχημα του δήθεν τραυματισμού, του συγγενικού τους προσώπου και της αναγκαίας χειρουργικής επέμβασης αυτού, ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή.

Ύστερα από συντονισμένη και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γρεβενών, συνελήφθη άμεσα χθες (19-03-2025) τις μεσημβρινές ώρες στην πόλη των Γρεβενών 23χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες, ο οποίος λίγο πριν τη σύλληψή του παρέλαβε από 88χρονη ημεδαπή, στα Γρεβενά, το χρηματικό ποσό των -6.000- ευρώ, έχοντας το ρόλο του «εισπράκτορα».

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία -2- ακόμη συνεργών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, χθες το πρωί υπήρξαν καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι είχαν δεχθεί κλήσεις στο σταθερό τους τηλέφωνο από άγνωστο άνδρα, ο οποίος παρίστανε  τον γιατρό, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, με το γνωστό πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο, είχε τραυματισθεί και απαιτούνταν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, ενώ άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν ότι είναι το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια, προκειμένου να γίνει το αφήγημά τους ακόμη πιο πειστικό.

Κατόπιν των ανωτέρω, συγκροτήθηκαν από προαναφερόμενους αστυνομικούς ειδικές ομάδες για τη συλλογή πληροφοριών και τον εντοπισμό ατόμων, που θα παραλάμβαναν τα χρήματα από άτομα που τυχόν είχαν πειστεί.

Άμεσα οι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν στην πόλη των Γρεβενών, τον 23χρονο αλλοδαπό πεζό, πλησίον της οικίας της 88χρονης ημεδαπής, που του είχαν υποδείξει οι συνεργοί του,  ο οποίος και είχε παραλάβει νωρίτερα το χρηματικό ποσό των -6.000- ευρώ, καθώς οι επιτήδειοι είχαν πείσει με το συγκεκριμένο  τέχνασμα την 88χρονη να το παραδώσει και το οποίο ποσό, είχε αποκρύψει ο 23χρονος σε παρακείμενη οδό, προκειμένου να μη βρεθεί στην κατοχή του.

Το ανωτέρω χρηματικό ποσό αφού εντοπίσθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό του, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν -1- κινητό τηλέφωνο και -1- κάρτα sim.

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα των προαναφερόμενων αστυνομικών, εξιχνιάσθηκαν ακόμη -3- περιπτώσεις τηλεφωνικών απατών, που διαπράχθηκαν από τα ανωτέρω μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αρχές Μαρτίου του 2025, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε βάρος -3- ανυποψίαστων πολιτών, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, ενώ η έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γρεβενών για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών του συνεχίζεται.

 

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Γρεβενα

Ανοιχτό σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Μετά την χθεσινή χιονόπτωση Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας θα είναι ανοιχτό για χιονοδρομία σήμερα Δευτέρα 6/1/2020 με τον Μ. Αλέξανδρο
Γρεβενα

Στις 9πμ αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία του Δήμου Γρεβενών

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας