Χάος στην Κοζάνη: Πώς έγινε το τροχαίο με τους νεκρούς στα διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας


Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο τραγικός απολογισμός του σοκαριστικού τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη στα διόδια Πολυμύλου, σε απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων από την Κοζάνη.
Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 16:00 στο ρεύμα προς τη Βέροια, όταν εν μέσω πυκνής ομίχλης μια νταλίκα έπεσε σε ΙΧ και σε κουβούκλιο διοδίων, το οποίο ισοπέδωσε. Αμέσως ξέσπασε φωτιές, ενώ υπάρχουν αναφορές πως ακούστηκαν και εκρήξεις.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στις φλόγες τυλίχθηκαν τρία οχήματα, μετά το τροχαίο δυστύχημα. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους- απανθρακώθηκαν σε ένα από τα αυτοκίνητα που έπιασαν φωτιά- ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή των τραυματιών.
Μία υπάλληλος των διοδίων, η οποία βρισκόταν σε κουβούκλιο δίπλα από αυτό που διαλύθηκε και ένας άνδρας μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Επίσης, ένας άνδρας και μια γυναίκα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας με θλαστικά τραύματα.
Ο οδηγός της νταλίκας- Ουκρανός σύμφωνα με πληροφορίες- συνελήφθη. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται, ενώ σύμφωνα με μία εκδοχή ο οδηγός της νταλίκας δεν πρόλαβε να δει τα οχήματα που ήταν σταματημένα στα διόδια, εξαιτίας της πυκνής ομίχλης ή ενδεχομένως να κινούνταν με ταχύτητα.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οδηγός αυτοκινήτου που είχε μπει στη λωρίδα του e-pass επιχείρησε να κάνει όπισθεν, με συνέπεια να πέσει πάνω του το όχημα που ακολουθούσε και η νταλίκα να συγκρουστεί και με τα δύο.
Κοζάνη: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος
Οι πρώτες εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος αποτυπώνουν τη σφοδρότητα του τροχαίου, καθώς το σημείο μοιάζει με βομβαρδισμένο.
Στο σημείο τα αυτοκίνητα σχηματίζουν τεράστια ουρά εξαιτίας του τροχαίου δυστυχήματος. Η κυκλοφορία από Βέροια προς Κοζάνη γίνεται μέσω Καστανιάς (παλιά εθνική οδός Βέροιας – Κοζάνης).
Φωτογραφίες: kozan.gr, voria.gr
www.dnews.gr